Kedves Megrendelőink,

Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy 2023 Karácsonyra már sajnos nem tudunk rendelést felvenni.

TECHNIKAI OKOK MIATT

A következőkben beérkező rendeléseket, csak január közepén tudjuk teljesíteni!

Blog

Felületkezelés

Kovács Dani
2023.04.24 10:20
Felületkezelés

Tudj meg mindent a szinterezésről és felületkezelésről, hogy megtudd, miért fontosak az ipari folyamatokban, és hogyan használhatod őket a korrózióvédelem érdekében. Az alábbi folyamatot használjuk mi ia, természetesen több féle módja és iránya van, de nálunk ez a workflow elérhető.

  1. Mi az a szinterezés és felületkezelés? A szinterezés és felületkezelés olyan vegyipari technológiák összessége, amelyek segítenek az anyagok védelmében és tartósságának növelésében. A szinterezés során az anyagot speciális porokkal borítjuk be, majd a porokat magas hőmérsékleten kiégetjük, így egy kemény, ellenálló réteget kapunk az anyag felületén. A felületkezelés során különböző módszereket alkalmazunk az anyag felületének előkészítésére, hogy a korrózióvédelem hatékonyabb legyen. (Beltéri termékeket egyszer, kültérieket duplán szinterezünk és gyöngyszórunk a porszórás előtt)

  2. Miért fontos a szinterezés és felületkezelés? A szinterezés és felületkezelés fontos azért, mert segít megvédeni az anyagokat a korróziótól, amely jelentős károkat okozhat az anyagokban. A szinterezés és felületkezelés növeli az anyagok élettartamát és csökkenti azok karbantartási költségeit. Emellett javítja az anyagok megjelenését is, mivel a szinterezés és felületkezelés során egyenletes és sima felületet kapnak.

  3. Hogyan zajlik a szinterezés és felületkezelés folyamata?
    1. a. Előkezelés Az előkezelés a szinterezés és felületkezelés elengedhetetlen része. Ebben a fázisban tisztítjuk és előkészítjük az anyagok felületét a szinterezéshez . Az előkezelés folyamata magában foglalja a felületi szennyeződések eltávolítását, a zsír eltávolítását és az anyagok előkészítését az optimális tapadás érdekében. 

      b. Szinterezés A szinterezés folyamata során a porokat elektrosztatikus áramlással vonjuk a munkadarabra, majd magas hőmérsékleten kiégetjük őket. A szinterezés során kialakuló kemény, ellenálló réteg megvédi az anyagot a korróziótól és az elhasználódástól.