Kedves Vásárlónk! Szeretnélek tájékoztatni, hogy általában 4-5 hét szükséges a megrendelések teljesítéséhez. Ebben az időszakban gondosan dolgozunk az általad választott termékek legmagasabb minőségű elkészítésén. Ha további részleteket szeretnél megtudni, kérlek, kattints ide. Köszönjük türelmed és megértésed!

Blog

Felületkezelés

Kovács Dani
Felületkezelés

Tudj meg mindent a szinterezésről és felületkezelésről, hogy megtudd, miért fontosak az ipari folyamatokban, és hogyan használhatod őket a korrózióvédelem érdekében. Az alábbi folyamatot használjuk mi ia, természetesen több féle módja és iránya van, de nálunk ez a workflow elérhető.

  1. Mi az a szinterezés és felületkezelés? A szinterezés és felületkezelés olyan vegyipari technológiák összessége, amelyek segítenek az anyagok védelmében és tartósságának növelésében. A szinterezés során az anyagot speciális porokkal borítjuk be, majd a porokat magas hőmérsékleten kiégetjük, így egy kemény, ellenálló réteget kapunk az anyag felületén. A felületkezelés során különböző módszereket alkalmazunk az anyag felületének előkészítésére, hogy a korrózióvédelem hatékonyabb legyen. (Beltéri termékeket egyszer, kültérieket duplán szinterezünk és gyöngyszórunk a porszórás előtt)

  2. Miért fontos a szinterezés és felületkezelés? A szinterezés és felületkezelés fontos azért, mert segít megvédeni az anyagokat a korróziótól, amely jelentős károkat okozhat az anyagokban. A szinterezés és felületkezelés növeli az anyagok élettartamát és csökkenti azok karbantartási költségeit. Emellett javítja az anyagok megjelenését is, mivel a szinterezés és felületkezelés során egyenletes és sima felületet kapnak.

  3. Hogyan zajlik a szinterezés és felületkezelés folyamata?
    1. a. Előkezelés Az előkezelés a szinterezés és felületkezelés elengedhetetlen része. Ebben a fázisban tisztítjuk és előkészítjük az anyagok felületét a szinterezéshez . Az előkezelés folyamata magában foglalja a felületi szennyeződések eltávolítását, a zsír eltávolítását és az anyagok előkészítését az optimális tapadás érdekében. 

      b. Szinterezés A szinterezés folyamata során a porokat elektrosztatikus áramlással vonjuk a munkadarabra, majd magas hőmérsékleten kiégetjük őket. A szinterezés során kialakuló kemény, ellenálló réteg megvédi az anyagot a korróziótól és az elhasználódástól.