Kedves Vásárlónk! Szeretnélek tájékoztatni, hogy általában 3-4 hét szükséges a megrendelések teljesítéséhez. Ebben az időszakban gondosan dolgozunk az általad választott termékek legmagasabb minőségű elkészítésén. Ha további részleteket szeretnél megtudni, kérlek, kattints ide. Köszönjük türelmed és megértésed!

Blog

Uszony úszás - ilyen éremtartónk is van

Tulajdonos
Tulajdonos
Uszony úszás - ilyen éremtartónk is van

Üdvözöljük kedves olvasóinkat az uszonyosúszás érdekes világába kalauzoló cikkünkben!

Csodálatos érzés lehet az uszonyosúszás, ahogy a vízben úszó uszonnyal sebesen hajtja magát.

A víz alatti sportok kiemelkedő sportága az uszonyosúszás, hazánk legsikeresebb nem olimpiai sportága. Az uszonnyal történő mozgás lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy robbanékony, gyors mozdulatokat végezzenek a víz alatt és víz felszínén egyaránt. A gyorsaság és gördülékenység rendkívül fontos például a víz alatti hoki, vagy épp a víz alatti rögbi űzése soran. Az uszonyosúszás valóban az egyik legizgalmasabb sportág, hiszen nagyuszonnyal az 50m búvárúszás rekordja 13mp!

Köszönhetően az új kor légzőkészülékek megjelenésének és elterjedésének, bátor búvárok álmodták meg a hagyományos úszástól eltérő búvárúszást. A sportág az 1960-as években terjedt el hazánkban, és azóta is számos rajongója van. Az uszonyos úszás, a víz alatti hoki és a tájékozódási búvárúszás a legnépszerűbb változatai, mely versenyei mindenki számára látogathatóak.

Az uszonyos úszás, csakúgy mint az úszás medencében és nyílt vízben is űzik. A medencében úszott távok 50-100-200-400-800-1500m felszíni úszás van, ahol nagyuszonnyal a lábán, egy légzőcső segítségével úszik a sportoló. A felszínen zajlik az uszonyos gyorsúszás, ahol 50-100-200-400m-es távok vannak. A felszín alatt pedig az egy levegő vétellel történő 50m apnea és a 100-200-400m búvárúszás palackkal.

A tájékozódási búvárúszás tavakban, tengerben űzhető, a búvárnak a búvárpalackra szerelt tájoló (métermérő és mélységmérő) segítségével kell megtalálnia a víz alatt a pályát alkotó bójákat.

Az uszonyos úszás egy rendkívül hatékony sportág, amely rengeteg előnnyel jár a testi és szellemi egészségre. A technikára, az edzéstervezésre, a légzéstechnikára és az erőnlétfejlesztésre fókuszáló cikkek, valamint a versenyzési és táplálkozási tippek segítenek abban, hogy a sportág iránt érdeklődők teljes potenciáljukat kihasználhassák.

 

A témáról egy remek könyvet írt Kovács Zsófia aki maga is versenyző és verseny szervező e sportban a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE színei alatt

 

 

 

Nagy szeretettel ajánlom nektek ezt a különleges könyvet, amely a hazánkban népszerű víz alatti sportokat mutatja be első módszertani könyvként. Ebben a kötetben megismerhetitek ezen sportok kialakulásának történetét, valamint a mögöttük álló irányító szervezeteket is. Az érdekes részleteken kívül bepillantást nyerhettek az általános és speciális sporteszközök, mint például a búvárszemüveg és az uszonyok, valamint az egyes mozgásminták anatómiájának részleteibe is. Továbbá a könyv bemutatja az oktatás folyamatát, ami segít az érdeklődőknek a sportággal való megismerkedésben és a magasabb szintű tudás megszerzésében is.

Az érdekességek mellett a kötet egy izgalmas kutatást is bemutat, amely a sportágat űzők motivációját vizsgálta. Ez a kutatás bizonyította, hogy a víz alatti sportok nagy hatással lehetnek az életünkre, és nem csak egy egyszerű hobbi, hanem egy életforma is lehet. A könyvvel pedig most lehetőségetek van arra, hogy az eddigieknél mélyebben elmerüljetek ebben a különleges és izgalmas sportágban.

Remélem, hogy érdeklődésetek felkeltődött és szeretnétek a könyv tulajdonosává válni. 

Kérlek, támogassatok minket azzal, hogy követitek a Facebook oldalunkat: Kaposvári Adorján SE

A könyvet házhozszállítással 5000Ft-ért (+postaköltség) tudjátok megrendelni. A részletekért keressetek minket vagy direktben Zsófit üzenetben. ????

#vízalattisportok #uszonyosúszás #finswimming #book #motivation #anatomy #sportbook

 

Végül, de nem utolsó sorban, megemlíteném, hogy az elmúlt időszakban sikerült egy olyan csodálatos eseményen együtt dolgozni, amely mély nyomot hagyott bennünk. A rendezvény szervezője (Zsófi) fantasztikusan szervezte meg az egészet, és mi büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk benne és megismerhettük ezt a különleges sportot.

Mi is pozitív visszajelzést kaptunk és ők is örültek a termékeknek:)


"steeldecor munkássága által fantasztikus ajándékokat tudtunk adni futamnyerteseinknek Kaposváron, a nemzetközi uszonyosúszó versenyünkön. Kevésbé ismert sportágként kevés, a sportágra jellemző szuvenír érhető el a piacon, de a steeldekor segítségével uszonyos kulcstartókat és két gyönyörű éremtartóval gazdagodtak a versenyzők. Nem csak a gyerekektől, de az edzőktől is pozitív visszajelzések érkeztek, hogy a szuper rendezésen felül nagy örömet és motivációt okoztak a különdíjak sportolóik számára."

https://www.facebook.com/photo/?fbid=658258946104925&set=pcb.658258982771588

https://steeldecor.hu/Uszony-uszos-eremtarto-style-2

https://steeldecor.hu/Uszony-uszos-eremtarto

https://steeldecor.hu/Finswim-eremtarto-delfin-uszonyos-figuraval