A július 17 után beérkező rendeléseket, sajnos csak szeptemberben tudjuk teljesíteni.

Blog

Termékek minősége

Tulajdonos
Tulajdonos
Termékek minősége

Minőség biztosítás az éremtartók és egyéb termékeink esetében- hogy biztosan a megfelelő minőséget kapd kézhez!

A minőség garantálása az egyik legfontosabb dolog, amikor az ember egyedi tervezésű tárgyakat készít. Hiszen senki sem szeretné azt, hogy az általa készített tárgyak rövid időn belül elhasználódjanak vagy eltörjenek. Éppen ezért fontos, hogy minden lépésnél ügyeljünk a minőségre és az alapanyagokra.

Az egyedi tervezésnél a minőség már az ötlet megszületésekor kezdődik. Az alapanyagokhoz igazodva alakítjuk ki a formákat és a méreteket, és ellenőrizzük, hogy minden részlet stimmel-e.

A lézervágás során is fontos a minőség. A lézer precíz műszer, így pontosan azt a mintát vágja ki, amit előzőleg meghatároztunk. Azonban a lézervágó gép minősége is számít, hiszen a jobb minőségű gépek sokkal pontosabbak és hatékonyabbak, így a vágási felület is szebb lesz. Éppen ezért egy nagy teljesítményő ipari lézervágó gépet használunk. (Fiber 3-5 kW)

A szinterezés szintén fontos része az egyedi tervezés és lézervágás folyamatának. A szinterezés során a tárgy felületét speciális festékkel vonják be, hogy az tartósabb legyen, valamint ellenállóbb legyen a külső hatásokkal szemben. Ügyelünk arra, hogy a szinterezés minősége is megfelelő legyen, hogy a tárgy hosszú élettartammal rendelkezzen. (Beltéri termékeket egyszer a kültéri elemeket pedig duplán szinterezzük)

Végül, a késztermék minősége is fontos szerepet játszik. Ügyelünk arra, hogy a tárgy teljesen kész legyen, semmi ne legyen rajta hibás vagy sérült. Ellenőrizzük, hogy minden része jól van e kivágva, és hogy a minta vagy a szöveg tökéletesen látható-e. Ha mindent jól csináltunk, akkor a késztermék garantáltan magas minőséggel rendelkezik.

Összefoglalva, az egyedi tervezés és lézervágás folyamata során a minőségre mindig ügyelni kell. Az alapanyagok, a tervezés, a lézervágás, a szinterezés és a késztermék minősége mind-mind fontos szerepet játszik abban, hogy a végeredmény igazán kiváló legyen.

 

Egyedi tervezés majd lézervágás végül szinterezés lépései:

  1. Az ötlet megszületése Az első lépés minden projekt esetében az ötlet megszületése. 

  2. A tervezés A következő lépés az egyedi tervezés. 

  3. A lézervágás Miután elkészült a tervezés, jöhet a lézervágás. A lézervágás során a lézer egy előre meghatározott mintát követve vágja ki az alapanyagot.

  4. Szinterezés előtt a termékek kapnak egy foszfár fürdőt, hogy biztosan minden szennyeződéstől megszabadítsuk őket.
  5. A szinterezés a lézervágás után szükséges a szinterezés. Ez a lépés azt jelenti, hogy a tárgy felületét speciális festékkel vonják be, hogy az tartósabb legyen, valamint ellenállóbb legyen a külső hatásokkal szemben. 

  6. A késztermék, végezetül, ha mind a négy lépést sikeresen elvégeztük, akkor elkészült az egyedi tervezésű tárgy.